Fredrik Mattsson

Fredrik började på TFIP under tiden han pluggade på Chalmers. Han har skrivit sitt exjobb under våren och i augusti börjar han sin heltidsanställning med fokus på tunnelventilation.

Berätta, hur kom det sig att du började på TFIP?
Jag hade en kompis som jobba extra här, medan jag körde truck på Volvo. Jag tyckte det lät intressant, då jag gärna ville jobba extra inom det jag pluggade så skrev jag ut ett CV och gick hit och knackade på. Jag fick 30 minuter med Lisa, som då var HR-ansvarig, och ja, resten är historia! Jag fick börja med ledningsomläggning, sedan fick jag sköta kontorets IT innan det kom in en IT-ansvarig. Senaste året har min roll gått över mer och mer mot rollen som projektingenjör. Jag har fått testa på hela organisationen och  därmed lärt mig vad vi jobbar med på bred front, det har varit otroligt lärorikt.

Som junior sitter man tillsammans med seniora och jobbar väldigt tätt i team. Då vi behöver samordna oss hela tiden är närheten och korta kommunikationsvägar effektivt och ökar samarbetet.

TFIP är en platt organisation, och här är det inte något man bara säger. Som junior sitter man tillsammans med seniora och jobbar väldigt tätt i team. Då vi behöver samordna oss hela tiden är närheten och korta kommunikationsvägar effektivt och ökar samarbetet. Det passar mig perfekt som gillar att snacka med folk. Det underlättar när man behöver få information och gör det enkelt att därefter kunna gräva ned sig i detaljer i arbetet.

Du har precis slutfört ditt exjobb, men det har du inte skrivit här på TFIP?
Nej precis. Det var ett strategiskt beslut. Jag visste att jag ville jobba på TFIP efter examen. Därför såg jag exjobbet som en chans att se mig om och lära mig från fler företag i branschen. Det gav mig en inblick som jag har nytta av i min roll som fast anställd här, och det gör att jag har stillat min nyfikenhet och vet vad jag vill.

Jag har i stort sätt fått välja vilken inriktning jag vill jobba med. Att det finns en sådan flexibilitet och öppna dörrar om man vill testa något nytt är fantastiskt.

Vad är det som gör att du vill vara på TFIP?
Många saker! Efter sommaren börjar jag min anställning inom tunnelventilation. Inför min anställning har jag haft möjlighet att diskutera min framtid med flera chefer och ledare i bolaget som har gett mig råd i min karriär. Jag har i stort sätt fått välja vilken inriktning jag vill jobba med. Att det finns en sådan flexibilitet och öppna dörrar om man vill testa något nytt är fantastiskt.

En annan anledning är att vi är långt fram i digitaliseringen här. Det är inte nåt vi bara säger, utan vi arbetar med moderna verktyg och har kommit mycket längre än andra företag när det kommer till att arbeta smart med till exempel teams och office365. Det är häftigt att vara en del av av den utvecklingen.

Berätta, vad ska du göra framöver på TFIP?
Som jag sa så börjar jag en ny roll efter sommaren. Jag har valt att inrikta mig på tunnelventilation och allmän ventilation. TFIP besitter en enorm kompetens inom just tunnelventilation. Vi är en av de bästa i Europa inom den tekniken och det gör det till ett spännande ämne att grotta ned sig i. Med de korta kommunikationsvägar vi har får jag tillgång till en enorm kunskapsbank. Det är otroligt lärorikt och ett spännande steg i min karriär. Jag ser fram emot min nya roll otroligt mycket!

Vi är en av de bästa i Europa inom den tekniken och det gör det till ett spännande ämne att grotta ned sig i. Med de korta kommunikationsvägar vi har får jag tillgång till en enorm kunskapsbank

Slutligen Fredrik – om du skulle rekommendera TFIP till andra, vad skulle du säga då?
Jag skulle trycka på det jag gillar, att det är en platt organisation. Sen gillar jag att företagets mål och visioner genomsyrar hela företaget. Att det är ett ungt företag är något jag skulle trycka på. Det märks på mentaliteten och skapar en stämning som jag trivs att jobba i.

Tack  Fredrik för intervjun!

Av julia Strandberg september 2018

Fler berättelser

Benjamin Messinger – vill utveckla tekniken inom fastighetsbranschen

Benjamin Messinger har en gedigen erfarenhet som teknisk konsult inom EL där han…

Tomas van Zalingen

Möt Tomas van Zalingen, Koncernchef och grundare av TFIP. Han vill förändra branschen…

Jesper Hagström, Projektingenjör på TFIP

Jesper började på TFIP direkt efter sin utbildning. Vi frågade honom om hans…

Anna Fred – Första året på TFIP

Anna Fred har arbetat på TFIP i drygt ett år och vi bad…

Louise Engman

Louise är regionchef på TFIPs kontor i Falun. Då Louise är chef i…

Möt Jennifer som brinner för teknikutveckling

Jennifer Amrot Pour är en av TFIPs delprojektledare, hon är dels en av drivkrafterna…

Möt Linnea – ingenjören med många bollar i luften

Linnea Zakrisson tog examen som civilingenjör inom Samhällsbyggnad på KTH för ett år…

Fredrik Mattsson

Fredrik började på TFIP under tiden han pluggade på Chalmers. Han har skrivit…

Vi är bättre med dig!

Jobba hos oss

Vi söker fler medarbetare – vill du bli en av våra specialister inom installation? Vi brinner för att skapa morgondagens samhälle genom smart infrastruktur.

Läs om hur det är att jobba på TFIP

Bli vår kund eller samarbetspartner

Vi erbjuder tjänster inom samhällsbyggnad, infrastruktur och industri. Vi guidar gärna våra samarbetspartners inom vårt specialistområde. Med vår kompetens tar vi fram de bästa och mest långsiktiga lösningarna.

Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig