Jesper Hagström, Projektingenjör på TFIP

Jesper började på TFIP direkt efter sin utbildning. Vi frågade honom om hans roll och om skillnaderna på att vara student och anställd.

Vad fick dig att söka dig till TFIP?

Jag studerade samhällsplanering på Karlstads Universitet och hade precis tagit min magisterexamen. Vid den tidpunkten kände jag att jag var färdig i skolan och ville ut i arbetslivet. Jag ville arbeta någonstans i samhällsbyggnadsbranschen och tyckte att TFIP verkade spännande.

Hur var det att vara ny i arbetslivet?

Det var en väldigt stor omställning för min del. I skolan har jag alltid haft relativt lätt för mig och det finns alltid tid att läsa in något man inte förstår i lugn och ro. I arbetslivet är det mycket högre tempo och förväntningar på att leverera under tidspress. Självklart fick jag en bra startsträcka och stöttning av kollegor men själva tillvaron är annorlunda på det sättet. I slutändan trivs jag bättre med att jobba effektivt med lite press så det känns bra!

Man lär sig att identifiera problemområden men framför allt att vara lösningsorienterad.

Upplever du att du har förändrats?

Jag har vuxit  något enormt om jag ska vara ärlig. Framförallt kring att samordna olika delar och personer i ett projekt och att identifiera vad som är nästa steg för att hela tiden driva processen framåt. Man lär sig att identifiera problemområden men framför allt att vara lösningsorienterad.

Hur har din roll utvecklats?

Till en början var det mycket isolerade uppgifter och försöka sätta sig in i olika verktyg och uppgifter men man lär sig snabbt att se flödet och förstå vikten av arbetet. När man väl gjort det finns det utrymme för att börja ta egna initiativ och bredda sina ansvarsområden. Exempelvis arbetade jag mest med tidsplanering i början men har efter hand blivit delaktig i resursplanering, VR och dokumenthantering.

Vad gör du i din roll?

​Jag tycker att min roll beskrivs bäst som en länk mellan projektledare och övriga projektmedlemmar. Att stötta upp med samordning, sammanställningar, förberedelser av olika typer av underlag etc. Sen är jag även delaktig i tidsplanering, resursplanering, VR och dokumenthantering som jag nämnt ovan. Vissa processer är tydligt anknutna till ett visst projekt medan andra skapar mervärde för företaget i stort, något jag tycker är kul!

Vad trivs du mest med?

Jag trivs väldigt bra tillsammans med mina kollegor på TFIP, vi är ett bra gäng. Vi har också väldigt fina lokaler och det funkar bra med kollektivtrafiken. Arbetsmiljön är helt enkelt väldigt trivsam.

Vad hoppas du göra i framtiden?

Jag hoppas kunna fortsätta att utvecklas i min roll och vidga min repertoar ytterligare. Efter hand kanske jag hittar någon del som jag vill specialisera mig på inom något teknikslag eller mer övergripande som projektledare, vi får se.

Fler berättelser

Benjamin Messinger – vill utveckla tekniken inom fastighetsbranschen

Benjamin Messinger har en gedigen erfarenhet som teknisk konsult inom EL där han…

Tomas van Zalingen

Möt Tomas van Zalingen, Koncernchef och grundare av TFIP. Han vill förändra branschen…

Jesper Hagström, Projektingenjör på TFIP

Jesper började på TFIP direkt efter sin utbildning. Vi frågade honom om hans…

Anna Fred – Första året på TFIP

Anna Fred har arbetat på TFIP i drygt ett år och vi bad…

Louise Engman

Louise är regionchef på TFIPs kontor i Falun. Då Louise är chef i…

Möt Jennifer som brinner för teknikutveckling

Jennifer Amrot Pour är en av TFIPs delprojektledare, hon är dels en av drivkrafterna…

Möt Linnea – ingenjören med många bollar i luften

Linnea Zakrisson tog examen som civilingenjör inom Samhällsbyggnad på KTH för ett år…

Fredrik Mattsson

Fredrik började på TFIP under tiden han pluggade på Chalmers. Han har skrivit…

Vi är bättre med dig!

Jobba hos oss

Vi söker fler medarbetare – vill du bli en av våra specialister inom installation? Vi brinner för att skapa morgondagens samhälle genom smart infrastruktur.

Läs om hur det är att jobba på TFIP

Bli vår kund eller samarbetspartner

Vi erbjuder tjänster inom samhällsbyggnad, infrastruktur och industri. Vi guidar gärna våra samarbetspartners inom vårt specialistområde. Med vår kompetens tar vi fram de bästa och mest långsiktiga lösningarna.

Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig