Tomas van Zalingen

Möt Tomas van Zalingen, Koncernchef och grundare av TFIP. Han vill förändra branschen och driva utveckling framåt. Med hjälp av moderna tekniska och digitala lösningar vill han utmana gamla tankemönster.

Du har stort fokus på att både TFIP och branschen ska bli mer effektiva genom digitalisering, vad innebär det?

Samhället och tekniken utvecklas i allt snabbare takt, för mig var det en självklarhet redan när jag startade TFIP att vi ska nyttja modern teknik och våga investera i nya lösningar och testa nya arbetsmetoder. Eftersom det innebär ett mer långsiktigt sätt att arbeta på, det är kostnadseffektivt och blir mer hållbart så finns det inget att tveka på. Vår bransch är konservativ, och utvecklingen måste gå fortare. Vi tar gärna rollen att driva på utvecklingen. Jag tänker främst på hur man kan effektivisera arbetsflödet genom att arbeta i BIM, idag är 3D aktuellt, men vi är på väg mot 5D och 7D.

Eftersom vi redan på planeringsstadiet arbetar långsiktigt och planerar för underhåll och framtida reparationer sparar vi på framtida resurser.

Hur effektiviserar BIM ett infrastrukturprojekt?

Vi använder oss av intelligent 3D-modellering under planeringsstadiet vilket gör att det går att förutse och åtgärda eventuella problem som tidigare gjorde att infrastrukturprojekt både drog ut på tiden och blev kostsamma. Eftersom vi redan på planeringsstadiet arbetar långsiktigt och planerar för underhåll och framtida reparationer sparar vi på framtida resurser. Det finns ingen gräns på hur mycket information du kan lägga in i en modell, vilket gör att du kan samla all data på ett ställe. Det gör arbetet effektivt och hållbart. Sverige har en fantastisk positiv utveckling när det gäller investeringar i infrastruktur och digitalisering vilket gör potentialen stor och möjligheterna många. Nu är det upp till oss att driva utvecklingen.

Vad krävs för att bygga den framtida staden som möter behoven i ett modern samhälle?

Det krävs beslutfattare som tar första steget, och därefter krävs det företag som har kompetenta och kunniga specialister som med hjälp av moderna tekniska och digitala lösningar vill utmana gamla  tankemönster för att möta de utmaningar vi står inför.  PÅ TFIP har vi kompetensen, visionen och drivet att leda utvecklingen.

Vi är bättre med dig!

Jobba hos oss

Vi söker fler medarbetare – vill du bli en av våra specialister inom installation? Vi brinner för att skapa morgondagens samhälle genom smart infrastruktur.

Läs om hur det är att jobba på TFIP

Bli vår kund eller samarbetspartner

Vi erbjuder tjänster inom samhällsbyggnad, infrastruktur och industri. Vi guidar gärna våra samarbetspartners inom vårt specialistområde. Med vår kompetens tar vi fram de bästa och mest långsiktiga lösningarna.

Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig