TFIP expanderar på den norska marknaden

TFIP har länge haft som mål att expandera gentemot den norska marknaden och nu kan vi  med glädje berätta att vi äntligen är där. Norge är en stor marknad inom underjordiska anläggningar och därmed en stor marknad för TFIP.

Vi har jobbat aktivt för det och knutit viktiga kontakter och nu bär vårt arbete frukt. Det är många spännande tunnelprojekt på gång som vi som vi vill vara delaktiga i, säger Tomas van Zalingen, koncernchef på TFIP.

Norge är en intressant marknad på grund av dess infrastruktur. De har tio gånger så många tunnlar än Sverige, det är en av de största områdena i världen när det gäller tunnlar. Det befintliga tunnelnätet behöver uppdateras när det kommer till säkerhet, vilket innebär att de tekniska installationerna behöver omdesignas/projekteras.

Det är spännande att komma in på en så gigantisk marknad och intressant att möta en ny kultur, fortsätter Tomas van Zalingen. Troligtvis blir det en hel del nya tekniska lösningar också, vilket är oerhört intressant.

TFIP har gedigen kompetens inom tunnelventilation och stor erfarenhet av komplexa tunnelprojekt. Att uppgradera system och skapa nya tekniska lösningar är nödvändigt enligt norska Statens Vegvesen. Den kunskapen TFIP och våra kunniga medarbetare besitter inom säkerhetstekniska installationer kan vi överföra till projekten i Norge och därmed bidra till att  norska tunnlar för samma höga säkerhet som Sveriges tunnlar.

Sverige har ett av världens bästa säkerhetssystem, och den kunskapen tar vi med oss till projekten i Norge, säger van Zalingen och fortsätter, På TFIP arbetar vi med några av Sveriges största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Vi är vana vid utmaningar och de svårigheter man möter i den här typen av projekt. Det är begränsad volym i den här typen av tunnlar som vi inte kan påverka, det är den stora utmaningen. Men vi vet vilka system som behöver uppdateras, och vi kan anpassa dem. Genom att vi arbetar med installation som helhet samverkar vi mellan discipliner och kan skapa lösningar anpassade för trånga utrymmen.

TFIPs första projekt i Norge är en vägtunnel där TFIPs uppdrag består i att kvalitetssäkra kalkylsiffror för tekniska installationer samt i en förlängning utreda delar av anläggningen. Vi har fler projekt som vi vill vara delaktiga i, och vi fortsätter att bearbeta den norska marknaden. På sikt hoppas vi vara delaktiga i projekt som Metron i Oslo och kommande järnvägsprojekt och underjordiska stationer.

 Nästa steg är att hitta en affärsområdeschef i Norge så vi kan arbeta mer fokuserat. Att den norska marknaden växer för oss innebär nya spännande utmaningar; kulturella, finansiella, personella, men vi gillar ju utmaningar på TFIP. Den här utvecklingen vi haft de senaste åren har varit väldigt spännande, avslutar Tomas van Zalingen.

Fler nyheter

IT-företaget Infracontrol blir en del av Sitowise

Det nordiska specialistföretaget inom infrastruktur, byggbranschen och digitala lösningar, Sitowise, har förvärvat det svenska IT-företaget…

Sitowise ökar sina marknadsandelar på den svenska marknaden

Sitowise har stärkt sin position ytterligare på den svenska marknaden. Från och med 1 februari…

Marieholmstunneln och kommande renovering av Tingstadstunneln

Marieholmstunneln är en del av det västsvenska paketet och har nu öppnat för trafik. Den…

TFIP ansluter sig till finska Sitowise-koncernen

Vi har glädjen att meddela att TFIP från och med 1 december som helägt dotterbolag…

Möt Erika Lindgren – nominerad till Årets Kraftkvinna 2020

Erika Lindgren, delägare och chef över EL-avdelningen på TFIP i Göteborg är nominerad till Årets…

TFIP & förbifart Stockholm

TFIP är delaktiga i fler projekt förbifart Stockholm, som är Sveriges störta infrastrukturprojekt. Det består…

TFIP utvecklar affärsområdet mot fastighet

TFIP har valt att utveckla affärsområdet mot fastighet ytterligare. Fastighetsbranschen börjar mer och mer nyttja…

Benjamin Messinger leder TFIPs satsning på fastighetsbranschen

Möt Benjamin Messinger, senior projektör på TFIP som leder vår satsning på fastighetsbranschen. Med sin…

TFIP expanderar på den norska marknaden

TFIP har länge haft som mål att expandera gentemot den norska marknaden och nu kan…

TFIPs koncernchef om satsningen i Norge

  TFIPs första projekt i Norge är en vägtunnel, och vi har fler projekt som…

Glad sommar!

TFIP stänger för semester och ledighet vecka 29-31. Vi är tillbaka igen måndag den 3…

Vi är bättre med dig!

Jobba hos oss

Vi söker fler medarbetare – vill du bli en av våra specialister inom installation? Vi brinner för att skapa morgondagens samhälle genom smart infrastruktur.

Läs om hur det är att jobba på TFIP

Bli vår kund eller samarbetspartner

Vi erbjuder tjänster inom samhällsbyggnad, infrastruktur och industri. Vi guidar gärna våra samarbetspartners inom vårt specialistområde. Med vår kompetens tar vi fram de bästa och mest långsiktiga lösningarna.

Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig