TFIP utvecklar affärsområdet mot fastighet

TFIP har valt att utveckla affärsområdet mot fastighet ytterligare. Fastighetsbranschen börjar mer och mer nyttja den nya, smarta tekniken som innebär att funktioner automatiseras för att effektivisera processer. Eftersom vi brinner för att skapa smarta, hållbara och moderna installationer är det ett naturligt stag att åta oss fler uppdrag inom fastighet.

 

Nya och befintliga installationer i fastigheter omfattar allt mer komplexa system av bland annat  EL/TELE, VVS, styr & övervakning och kraven på dessa installationer ökar. Genom att nyttja vårt helhetstänk och våra erfarenheter och anpassa det utifrån behoven i fastighetsbranschen når vi tillsammans med kunden ett tillfredställande resultat. TFIP har rekryterat flera seniora medarbetare med stor erfarenhet från fastighetsbranschen. Med vår samlade erfarenhet har vi kompetens att ta fram underlag och lösningar vid ny‐ och ombyggnation för alla typer av fastigheter. Vi har stor erfarenhet av kommersiella och offentliga lokaler, idrottsanläggningar, sjukhus, vårdcentraler, bostäder, skolor, köpcentra och butiker.

Vi kan dra nytta av vår långa erfarenhet från stora infrastrukturprojekt där komplexa kravställningar är vardag. Genom att nyttja våra erfarenheter och anpassa den utifrån behoven i fastighetsbranschen kan vi, i samarbete med kunden nå de resultat vi eftersträvar. Med höga krav på energieffektivitet och optimerade driftkostnader ställs det höga krav på fastigheters installationstekniska system och där kommer vår erfarenhet väl till pass, säger Benjamin Messinger, senior projektör på TFIP

TFIP har kompetens inom projektering, utredningar, rådgivning och projektledning inom fastighetsutveckling och produktion. Som installationskonsult tar vi helhetsansvar och erbjuder bland annat projektledning, projekteringsledning, installationssamordning, besiktning och kontroll. Vi utför allt från förstudier och analyser på alla typer av byggnader där vi kan klargöra de tekniska förutsättningarna till effektiviserad drift och underhåll. För kunden innebär det kostnadseffektivitet och att tidsplaner kan hållas.

Benjamin Messinger har en vision för fastighetsbranschen där han gärna ser att politiker ställer ännu högre krav på optimerade fastigheter och energimål för minskad klimatpåverkan och en mer energieffektiv drift. När det gäller energianvändning så anger dagens byggregler mål för den framtida energianvändningen, men det säger inget om hur man ska gå tillväga för att nå dit. Då faller ett stort ansvar på beställaren och projekteringsgruppen Tekniken finns där – men den används inte tillräckligt idag. Man har en vision men i slutändan bestämmer budgeten ramarna. Ju fler krav på miljö och smarta anläggningar från politiskt håll, desto större möjlighet får vi att nyttja tekniken och bygga klimatsmart.

Benjamin Messinger framhåller att det krävs erfarenhet för att veta hur den nya tekniken ska användas, och hur den kan nyttjas på bästa sätt. Kunden vet inte alltid vilken teknik som finns och därmed vad de kan efterfråga. Och där är TFIP behjälpliga som sakkunniga. Benjamin fortsätter:

Vi har flera seniora personer som varit med och sett utvecklingen och den har gått fort. Men vi har erfarenhet att hjälpa kunden, till exempel när det kommer till nya system som inte är utprovade, där har vi kunskap att avgöra om det är värt att satsa på eller om det behövs mer förarbete innan samhället/projektet är redo för tekniken. I tidiga skeden görs viktiga val som har stor påverkan ur ett helhetsperspektiv och där stöttar vi gärna kunden att fatta rätt beslut.

Med vår breda tvärdisciplinära kompetens kan vi stötta i alla typer av frågeställningar som rör tekniska installationer. Vi är vana att samordna många intressen och aktörer för att nå fram till den bästa helhetslösningen.

Är du intresserad av att veta mer om TFIPs arbete på fastighetssidan, kontakta Tomas van Zalingen +46 735394942 eller Benjamin Messinger +46 727171633

Här kan du läsa om ett av våra fastighetsprojekt

Med våra nya samarbetspartners i BTB och Sitowise har i utökad kompetens och kommer utöka våra projekt inom fastighet ytterligare.


Kontakt

Tomas van Zalingen
Telefon: +46 735394942
Fler nyheter

IT-företaget Infracontrol blir en del av Sitowise

Det nordiska specialistföretaget inom infrastruktur, byggbranschen och digitala lösningar, Sitowise, har förvärvat det svenska IT-företaget…

Sitowise ökar sina marknadsandelar på den svenska marknaden

Sitowise har stärkt sin position ytterligare på den svenska marknaden. Från och med 1 februari…

Marieholmstunneln och kommande renovering av Tingstadstunneln

Marieholmstunneln är en del av det västsvenska paketet och har nu öppnat för trafik. Den…

TFIP ansluter sig till finska Sitowise-koncernen

Vi har glädjen att meddela att TFIP från och med 1 december som helägt dotterbolag…

Möt Erika Lindgren – nominerad till Årets Kraftkvinna 2020

Erika Lindgren, delägare och chef över EL-avdelningen på TFIP i Göteborg är nominerad till Årets…

TFIP & förbifart Stockholm

TFIP är delaktiga i fler projekt förbifart Stockholm, som är Sveriges störta infrastrukturprojekt. Det består…

TFIP utvecklar affärsområdet mot fastighet

TFIP har valt att utveckla affärsområdet mot fastighet ytterligare. Fastighetsbranschen börjar mer och mer nyttja…

Benjamin Messinger leder TFIPs satsning på fastighetsbranschen

Möt Benjamin Messinger, senior projektör på TFIP som leder vår satsning på fastighetsbranschen. Med sin…

TFIP expanderar på den norska marknaden

TFIP har länge haft som mål att expandera gentemot den norska marknaden och nu kan…

TFIPs koncernchef om satsningen i Norge

  TFIPs första projekt i Norge är en vägtunnel, och vi har fler projekt som…

Glad sommar!

TFIP stänger för semester och ledighet vecka 29-31. Vi är tillbaka igen måndag den 3…

Vi är bättre med dig!

Jobba hos oss

Vi söker fler medarbetare – vill du bli en av våra specialister inom installation? Vi brinner för att skapa morgondagens samhälle genom smart infrastruktur.

Läs om hur det är att jobba på TFIP

Bli vår kund eller samarbetspartner

Vi erbjuder tjänster inom samhällsbyggnad, infrastruktur och industri. Vi guidar gärna våra samarbetspartners inom vårt specialistområde. Med vår kompetens tar vi fram de bästa och mest långsiktiga lösningarna.

Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig