Projekt:
Älvsborgsbron
Slutkund:
Trafikverket
Geografisk plats:
Göteborg

Älvsborgsbron

TFIP leder och projekterar arbetet med ITS (intelligenta trafikssystem)  på och i anslutning till Älvsborgsbron. Projektet har kommit in i ett nytt skede och TFIP Byggplatsuppföljer upphandlad entreprenörs arbete framöver.

Det konstrueras och byggs ett nytt system med  bommar och variabla meddelande- och hastighetsskyltar på och omkring Älvsborgsbron. ITS-systemen förenklar avstämning av bron,  det kommer bli smidigare att varna för kö och anpassa hastighetsbegränsningar utifrån trafikläget. Det gör att trafiken över bron kan relegeras på ett säkrare och mer effektivt sätt, vilket ökar trafiksäkerheten. Projektet är också det första i sitt slag där intelligenta trafiksytem även införs på cykelbanorna i området.

Älvsborgsbron är en cirka 900 meter lång hängbro som sträcker sig från Rödastensmotet till Ivarsbergsmotet på Hisingen. Bron är en primär transportled för farligt gods och en viktig länk för godstransporter på väg till och från Göteborgs hamn och industrierna på Hisingen.

Vi är bättre med dig!

Jobba hos oss

Vi söker fler medarbetare – vill du bli en av våra specialister inom installation? Vi brinner för att skapa morgondagens samhälle genom smart infrastruktur.

Läs om hur det är att jobba på TFIP

Bli vår kund eller samarbetspartner

Vi erbjuder tjänster inom samhällsbyggnad, infrastruktur och industri. Vi guidar gärna våra samarbetspartners inom vårt specialistområde. Med vår kompetens tar vi fram de bästa och mest långsiktiga lösningarna.

Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig