3D BIM

På TFIP strävar vi efter att ligga i framkant när det kommer till den senaste digitala tekniken och kan på så sett producera tekniska handlingar med struktur och kontroll, ofta med hjälp av BIM.

Genom de 3D-modeller vi skapar för projekten, samordnas tekniska lösningar med övriga inblandade teknikdiscipliner. Med hjälp av BIM kan vi eliminera informationsglapp som kan uppstå mellan olika teknikdiscipliner, vilket medför ökad tydlighet för alla intressenter i projektet.  Genom att visualisera, kontrollera, simulera och samarbeta kan vi undvika problem och leverera lösningar som är långsiktiga, kostnadseffektiva och hållbara. Detta bidrar till att krav och behov från uppdragsgivare kan mötas med hög kvalitet.

Genom att integrera BIM-konceptet i vår verksamhet, möjliggörs vår leverans av strukturerad och sorterad teknisk information till beställaren. Med hjälp av detta koncept med vår ledning och med våra anställda, säkerställer vi att leverans av rätt dokument med rätt kvalitet sker i tid.

BIM är en förkortning för Building Information Modeling, innebörden av uttrycket skiljer sig beroende på vem frågan ställs till. På TFIP ser vi BIM som en arbetsmetod där våra tekniska lösningar projekteras och visualiseras i 3D-modeller, modellerna berikas med teknisk information för att samla så mycket relevant data som möjligt på en och samma plats. Genom att informationsberikad 3D-modell gynnas effektiviteten i projektet. Modellen är även värdefull för både produktionsfasen samt drift- och underhållsfasen, då den kan bidra med information ner på detaljspecifik nivå.

Vill du veta mer om 3d BIM och hur vi kan hjälpa er, kontakta:
Mattias Jagefelt
+46 708630565

Vi är bättre med dig!

Jobba hos oss

Vi söker fler medarbetare – vill du bli en av våra specialister inom installation? Vi brinner för att skapa morgondagens samhälle genom smart infrastruktur.

Läs om hur det är att jobba på TFIP

Bli vår kund eller samarbetspartner

Vi erbjuder tjänster inom samhällsbyggnad, infrastruktur och industri. Vi guidar gärna våra samarbetspartners inom vårt specialistområde. Med vår kompetens tar vi fram de bästa och mest långsiktiga lösningarna.

Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig