Detaljplan för station Korsvägen är antagen

Kommunfullmäktige i Göteborg har antagit den nya detaljplanen för omårdet kring Korsvägen.

Göteborgs Stad vill att framtidens Korsvägen ska bli en plats att vara på, byggd för människor. Visionen beskrivs i stadsutvecklingsprogram Korsvägen. Mer ytor för människor, mindre biltrafik, rum för vardagsliv, en grönare öppen plats kopplad till evenemangsstråket. Helt enkelt en fortsättning på innerstaden.

Syftet är att göra Korsvägen till en tryggare och trevligare plats med ökad kapacitet för kollektivtrafiken och att göra det smidigare att gå och cykla. I projektet ingår också en ny lekyta, ett cykelgarage och förberedande arbeten inför en planerad gångförbindelse mellan stationen och Svenska Mässan och Skånegatan/Örgrytevägen.

Arbetet med området runt Korsvägen pågår parallellt med byggnationen av en underjordiska stationen där Trafikverket är beställare och NCC huvudentreprenör. TFIP är delaktiga och tekniskt ansvariga över stationen.

Arbetet väntas vara klart när Västlänken invigs 2026.

Läs mer på Västsvenska paketet och hos Göteborgs Stad

Fler nyheter

Vi är bättre med dig!

Jobba hos oss

Vi söker fler medarbetare – vill du bli en av våra specialister inom installation? Vi brinner för att skapa morgondagens samhälle genom smart infrastruktur.

Läs om hur det är att jobba på TFIP

Bli vår kund eller samarbetspartner

Vi erbjuder tjänster inom samhällsbyggnad, infrastruktur och industri. Vi guidar gärna våra samarbetspartners inom vårt specialistområde. Med vår kompetens tar vi fram de bästa och mest långsiktiga lösningarna.

Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig